کد خبر 141211
۵ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۰
افتتاح طرح تولید بیوسیلاژ از ضایعات طیور و آبزیان با حضور استاندار مازندران / حرکت به سوی طرح های نوین تحقیقاتی برای جهش اقتصادی یک ضرورت است

حسین زادگان در مراسم بهره برداری از طرح تولید بیوسیلاژ از ضایعات طیور و آبزیان، این نوع تحقیقات و طرح ها را موجب کاهش هزینه، جهش تولید و کیفیت آن شد. ‎

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، احمد حسین زادگان در این مراسم با اشاره به اینکه از تلاش های همکارانم در مرکز تحقیقات و پژوهشکده اکولوژی دریای خزر که سال ها روی پروژه های مهم با منابع محدود کار کرده اند، تشکر می کنم، خاطر نشان کرد :خوشبختانه علیرغم محدودیت ها از طرح های اثربخش این مجموعه، در سومین روز از هفته دولت، طرح بیوسیلاژ نهایی شده و مورد بهره برداری قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: استان مازندران به لحاظ تولید گوشت سفید و برخورداری از پتانسیل های بالقوه و ذخایر عظیم در حوزه دریا رتبه نخست را داراست و همچنین مراکز پرورشی همچون ماهیان سردابی، گرمابی و ماهیان خاویاری ظرفیت عظیمی دارد که تامین غذای مورد نیاز این بخش دارای هزینه فراوانی است.
حسین زادگان با طرح این نکته و بیان این که تهیه پودر ماهی از کیلکا فرآیندش بخاطر صید آن در دریا و نوسانات آن و شرایط آب و هوایی سخت تر است و میزان تولید و قیمت تمام شده آن برای ما اهمیت دارد، اظهار کرد :با توجه به نامگذاری امسال به سال جهش تولید از سوی مقام معظم رهبری، حرکت به سوی روش های نوین که هم هزینه ها را کاهش دهد و هم تامین مواد اولیه به صرفه و صلاح باشد و وابستگی ما به خارج کشور و استان قطع شود، یک ضرورت است.
وی گفت: قطب دریا و صنعت شیلات و صنعت دام طیور بودن اهمیت فراوانی دارد، لذا پژوهش ها و تحقیقات اینچنینی بسیار تاثیر دارد، خوشبختانه این طرح هم هزینه ها را کاهش و هم میزان تولید را افزایش داده و هم موجب ارتقاء کیفیت تولید شده است، میزان پروتئین اش بیشتر است و قیمت تمام شده اش 50 درصد کاهش دارد و کار بزرگی است.
نماینده عالی دولت در استان با عنوان اینکه علت حضور ما در اینجا، اهمیت دادن به کار علمی و پژوهشی است، گفت: ممکن است در ابتدای کار؛ این پروژه، پروژه بزرگی بنظر نرسد اما مطمئنا می تواند جهشی در صنعت شیلات و طیور ما ایجاد کند و در کاهش هزینه های تولید در این دو بخش رقم قابل توجهی را شامل می شود.
حسین زادگان، حضور سرمایه گذار بخش خصوصی در این طرح را یک مزیت برای آن عنوان کرد و افزود: در این پروژه چرخه حضور سرمایه گذار، بازار مصرف و کار تحقیقاتی یکجا فراهم است.
وی نزدیکی به شهرک صنعتی، میزان مورد نیاز پودر ماهی و مواد اولیه ای که دورریز بودند و موجبات آلودگی طبیعت را فراهم می آوردند برای استفاده را یک مزیت برای این طرح بیان کرد و خاطرنشان نمود: این طرح اثرگذار به نوعی از آلایندگی محیط زیست جلوگیری می کند لذا با توجه به اینکه بخش زیادی از پسماند های بخش کشاورزی و شیلات به اعتقاد ما قابل بازیافت می باشد؛ این اتفاق در موضوع کاه و کلش می تواند بیفتد و موجب توسعه و رونق بازار شود .
وی افزود: این محصولات قابل استفاده در خوراک دام می باشد و مجموعه این محصولات قابلیت تامین خوراک و مواد مورد نیاز در حوزه دام و طیور و آبزیان گرمابی و سرمابی را دارد و اثرات مثبت این پروژه باید توسعه پیدا کند تا شاهد بهره وری لازم از این پروژه با کمک بخش خصوصی با اطلاع رسانی مناسب صدا و سیما برای تحقق این مهم باشیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha